Columns en Archief

Ex beheksen

14 January 2013
Door: Jeffrey Wijnberg

Vroeger was lijden normaal, ook als het huwelijksleven welhaast ondragelijk was. Nu is het normaal om het lijden op te heffen, ook als er tot een scheiding moet worden besloten. Onveranderlijk is de machtsstrijd: binnen en buiten het huwelijk. Ja, zelfs jaren na de scheiding zal menigeen de ex het leven zuur maken.

Want wat niet mag gebeuren is dat de ex er, na de scheiding, op vooruit gaat. Laat staan gelukkiger wordt.  Daarom hebben creatieve geesten een manier bedacht om de ex te beheksen. Het klinkt middeleeuws, maar het kan. En dreigt uw ex glimlachend rond te lopen, volg dan het beproefde beheks-recept:

Stap 1) vertel vooral gezamenlijke vrienden en familie hoe egocentrisch uw ex is, en dat het hem helemaal niets kan schelen hoe hij het gezin aan zijn lot heeft overgelaten.

Stap 2) eis van uw ex dat hij u, na werktijden, op de hoogte houdt van zijn doen en laten. Vooral de kinderen moeten te allen tijde een beroep op hem kunnen doen. Benadruk hoe traumatisch het is voor de tere kinderziel als zij zich in de steek gelaten voelen; een trauma waar zij toch al onder lijden.

Stap 3) praat theatraal en in negatieve zin over uw ex tegenover de kinderen en moedig het aan als zij geen zin hebben om mee te werken aan de omgangsregeling (‘mama zit er ook niet op te wachten dat je helemaal overstuur van papa thuiskomt’)

Stap 4) blijf via vrienden en familie op de hoogte over de nieuwe contacten van uw ex; en gebruik de informatie om de nieuwe vlam zo zwart mogelijk te maken (‘zij is alleen uit op geld en het inpalmen van de kinderen omdat zij zelf niets heeft’). Wakker een afkeer bij de kinderen aan om hun vader te delen met een ander op een manier dat de kinderen het als logisch ervaren de andere vrouw weg te pesten.

Stap 5) maak een scène als hij de kinderen afhaalt (‘waar was je gisteravond toen de kinderen je nodig hadden? Je dwingt mij om jeugdzorg in te schakelen’) met als doel om zijn schuldgevoel aan te wakkeren.

Stap 6) spreek niets samen af, zoals een oudergesprek op school. De uitleg is dat hij zo onbetrouwbaar is dat u zich zelf in bescherming moet nemen tegen teleurstellingen; hij heeft zich nog nooit aan een afspraak gehouden.

Stap7) geef dubbele boodschappen. Als hij assertief en duidelijk is, beklaag u hoe star en dominant hij overkomt. Stelt hij zich meewerkend en vriendelijk op, zeg dan hoe karakterloos en ongeloofwaardig hij is.

Het beheks-recept zal onherroepelijk bij uw ex leiden tot slapeloosheid, een knagend schuldgevoel, zwaarmoedigheid en weglopende vriendinnen. Neem zelf een nieuwe minnaar en uw voorsprong is gegarandeerd.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • The steps that have been shared in this article are really helpful to make our job easier. Most of the people are searching for such useful tips. I am really impressed on this article. Keep sharing more posts here!

  sell miles
  02/06/2016 07:46
  (6 jaren geleden)

 • This post is really helpful one to know the methods how to make our friends and relatives convince about our ex. I am really impressed on this article. I am expecting more on this blog. Keep sharing!

  directv choice package
  31/05/2016 06:44
  (6 jaren geleden)

 • Gewoon willen zeggen dat uw artikel is zo verbazingwekkend. De helderheid in je bericht is gewoon uitstekend en ik kan aannemen dat je een expert op dit onderwerp. Fijn met uw toestemming wil ik uw voeding te grijpen om up to date te houden met de toekomstige functie. Dankzij een miljoen en dan verder de plezierige werk.

  Galajurken
  10/10/2013 08:55
  (9 jaren geleden)

 • Waar slaat dit nu op kinderen opstoken om te dwingen zich tegen de andere ouder op te zetten?? Beheks recept? Sporen jullie wel?!! Achterlijke gekken !!

  Nina
  26/03/2013 13:47
  (9 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie